Beigelistai
Tai vieta, kur kiekvienas hipsteris jausis kaip namie. Ant palangės stovinti antikvarinė spausdinimo mašinėlė, daugybė knygų, servetėlės metalinėse skardinėse, į kokias vaikai anksčiau dėdavo sliekus prieš eidami į žvejybą. Pritaikius kažkokią derinimo formulę, visi šie ir daugelis kitų padrikų daiktų susilieja į stebėtinai jaukią ir atsipalaiduoti kviečiančią erdvę. O kai atsipalaiduoji, galima ir pavalgyti.
„Beigelistai“ siūlo 14 beigelių variantų. Pradedant nuo 0,75 ct kainuojančio beigelio be priedų ir baigiant beigeliu su plėšyta jautiena, kuri dar būna pagardinama šviežiais agurkais bei majonezo-garstyčių padažu.Pavyzdžiui, pietums puikiai tiks klasikinis beigelis (3,9 Eur) su lašiša, kreminiu sūriu, kaparėliais ir svogūnais. Žinoma, alkanesniam žmogui vieno beigelio nepakaktų, tektų pirkti du, bet norint nesunkiai užkąsti ir pratempti iki vakarienės viena porcija – pats tas. Žinant, kad pirmą kartą beigelis kaip patiekalas paminėtas dar 1610 m., Krokuvoje gyvenusių Lenkijos žydų rengtuose dokumentuose, galima neabejoti – per kelis šimtus metų, matyt, buvo išbandyti visi variantai ir liko tik geriausi deriniai. Iš esmės galutinis rezultatas ir skonis priklauso nuo dviejų dalykų: 1) ar tinkama beigelio konsistencija, ar jis pakankamai tąsus; 2) ar naudojami švieži priedai ir ar jie paskirstomi tinkamomis proporcijomis. © Asmeninio albumo nuotr. Ragautas beigelis su lašiša atitiko abu minėtus kriterijus. Tą puikiai žino pas „Beigelistus“ apsilankantys dažniau. Kol sprendėme, ar tikrai užsisakyti klasikinį beigelį, čia užsuko penkiasdešimtmetį perkopęs vyriškis ir greit įsigijo kelis beigelius be priedų išsinešti. Kol šiuos pakavo, jis dar spėjo mūsų pusėn tarstelti: „Kol išsirinksit, neliks.“ „Beigelistus“ galima aplankyti ir Halės turguje. Ten beigelių kokybė ta pati, bet aplinka smarkiai skiriasi.
Super!
ReplyDelete